Sunday, July 31, 2011

Pesta Ibadah di bulan Ramadhan!!!



Assalamualaikumm!!!
Apa khabar sume!!!???
Nampaknya malam nie pengumuman berpuasa!!
Xsabar nak tengok! 
Korunk dah sedia untuk menunaikan ibadah???
YEaahhh!!! Puase!! Puase!!!
Banyak manfaat yang korunk dapat!!
Nak bagtau korunk nie, err...letih nak menaip..
APe kata, korunk dapat tau dari seseorang yang siput minat!
IniAnwarHadi video!!!
Yeah!!
Selamat menonton!!







Read the rest of the entry →

Saturday, July 30, 2011

Siput terkena Sengatan Vampire!




Gambar rajah 1. *teringat ngn zaman sekolah

Assalamualaikum!!~ Siput dah balik keje!
Ngeng~ Saje je~
Ni kesan akibat gigitan serangga yang tidak diketahui.
Dari mana datangnya??
Dye menyorok dalam jaket~ *jaket mahal je* wahahha~
(kidding)

Bile kene sengat nie, x lah sakit sangat mulanya.
Ingat semut ke ape.. tiba2 naik motor tangan lak jadi lemah semacam~
Last2 bawak moto sebelah tangan.
Alahai~ betapa seksanya bile samakin sakit! 
Memang sumpah2 menatang tuh!! grrr!!
Jadi vampire la malam esok...Kuar je anak bulan,. auuuuwww!!!
Jadi Vampire. hahah.. gurau2 k.

Cara Siput ubati sengat ni?
Alaarr.. senang je.. Kat umah siput, ada satu air yang jarang orang ade.
Air 2 dapat mengubat segala jenis bisa yang masok dalam badan.
Ubat tradisional je.. Xde jampi2..
Dye akar tumbuhan. Amik dari hutan. Xtau la pe nama akar 2.
Dengan air 2, kurang dari 5 minit, kte akan jadi sedia kala.
Macam xde apa2 berlaku!

Tada!! dah susut bengkak 2.

Dah2..Malas nak citer panjang agy~ Sekarang tangan dah ok,
kte p mandi dulu!! busyuk sangat dah nie!!




Read the rest of the entry →

Friday, July 29, 2011

Hanya di India!



Iklan Menarik di India!


*sampai senget tu~

Ade jugak ea~








Read the rest of the entry →

Nuffnang bagi angka setan kat siput!~



Assalamualaikum Semua!!
Apa khabar!! Semoga semua sehat hendaknya.

Nie al-kisah berkaitan ngan nuffnang.
Semalam, Nuffnang dengan rase simpati, telah mendermakan 
sedikit sumbangan.
Sehinggakan BE Siput jadi angka setan.
Nie la angka setan nya~

Click untuk besarkan biji mata anda~

RM6.66. 
Alhamdulillah!!~ Kira ok la tu kan...
Daripada x dapat.. Bagi newbie cam siput, mmg dapat BE sikit2 je..
X lihai cam tohai~



Read the rest of the entry →

Wednesday, July 27, 2011

Siput Suka Melukis!



Assalamualaikum~
Siput nak share cikit lukishan buruk shifuut nieyh~
Hehe.. walaupun x cantik, tapi nakk jugak swoh korunk tengok!!
Waaahhhhooo~~lalalala~








Maaf, sebab nak cepat, upload jadi camnieh~
Upload sume skaligus.. hahaha.. Xnak la tukar2 agy.. biar la gambar 2 jadi camtuh.

*Setiap gambar nieyh ada tanda yang same gak*




Read the rest of the entry →

Duit punya cerita!



Wang Luar Negara ada pada aku!

Read the rest of the entry →

Tuesday, July 26, 2011

[Insaf] Salah Anggap



Rizal Yang Insaf



Kerana sudah berasa insaf, Rizal pergi kesebuah surau untuk mendengar ceramah agama. Ketika tabung derma di edarkan, dia dengan segera membuka dompetnya dan memasukkan RM2 ke dalam tabung derma itu.

Tiba-tiba, seorang pak cik yang duduk di belakangnya menepuk bahunya dan memberikannya duit sebanyak RM200 kepada Rizal. Rizal tersenyum. Dia mengambil duit itu dan memasukkan kedalam tabung derma itu juga. Rizal menoleh dan berasa kagum dengan kemurahan hati pak cik itu . Tidak berapa lama kemudian, pak cik dibelakang Rizal kembali menepuk bahunya dan Rizal mendengar bisikan dari pak cik itu "Encik, kata pak cik tersebut, duit RM200 itu sebenarnya terjatuh dari beg duit encik tadi".



Read the rest of the entry →

Monday, July 25, 2011

Cita-cita Tinggi [kanak-kanak]






Cuti semester bagi murid-murid sekolah bagi sebuah sekolah yang berada di luar Bandar telah tamat tempohnya. Sekumpulan murid-murid pintar dari kelas 3 Ceria dengan cerianya memulakan kelas pertama dengan Cikgu Fery.

Seperti kebiasaan pada awal kelas cikgu ingin menyematkan semangat belajar dalam diri pelajar dengan bertanyakan cita-cita mereka.

Satu persatu pelajar dengan bersemangat menjawab.

Farid : Saya ingin jadi Doktor.

Cikgu Fery : Bagus….nanti cikgu boleh dapatkan rawatan percuma.

Ikhwan : Saya ingin jadi petani moden.

Cikgu Fery : Lagi bagus….nanti hantarkan bekalan sayur percuma ke rumah cikgu.


Cikgguuuuu!!!.Sahut seorang murid bernama Sharil dari meja belakang…


Cikgu Fery : Yer saya….

Shahril : Cita-cita dorang tak mencabar la cikgu…cita-cita saya ingin pecahkan rekod dunia..saya ingin menjadi orang pertama menjejaki kaki ke planet matahari.

Semua murid tepuk tangan dan bersorak.

Cikgu Fery : Saya rasa cita-cita awk tu akan menyebabkan awak dapat menetapkan tarikh mati awak la….kan planet matahari tu panas... terbakar la kaki awak tu…tengok macam petang ni la, panaskan…tapi ni jaraknya masih jauh..

Semua pelajar tengok Sharil…

Shahril : Ala…cikgu ni… cikgu…ingat saya ni bodoh sangat ke, saya tahu la matahari tu panas…tapi saya bercadang nak pergi malam…malam kan sejuk..macam semalam sejuk je…..

Semua murid tepuk tangan dan bersorak.

p/s : Anak muda sekarang ni memag tak boleh diduga.


source: http://gelihati.blogspot.com/

Read the rest of the entry →

Google Secret! Awesome! And Full of Fun!!






JOM TENGOK APA GOOGLE JADI BILA KITA TEKAN I'M FEELING LUCKY
1-GOOGLE SPHERE
Buka website google > taipkan Google Sphere > Tekan I'm feeling lucky.
Website google jadi macam mana?
2. Cari Chak Noris
Jom cari Chak Noris jumpa tak kat google. Buka website google > taipkan find Chak Noris > Tekan I'm feeling lucky. Jumpa tak? Dia tulis apa semua sekali?:-p
3. Google Terbalik
Buka website google > taipkan elgoog iaitu perkataan terbalik google > Tekan I'm feeling lucky. Jadi macam mana?
4. Google Loco
Buka website google > taipkan google loco > Tekan I'm feeling lucky
Website google buat apa?
5. Google Epic
Buka website google > taipkan google epic > Tekan I'm feeling lucky. Apa yang jadi?
6. Google Gravity
Buka website google > taipkan google gravity > Tekan I'm feeling lucky. Apa dah jadi???
selamat mencuba



Read the rest of the entry →

Sape suke tgok pompuan jalan terjatuh?



Hazardous Runways

video

Bagi model-model, perkara ni mesti akan terjadi kepada mereka..
Jadi, kena berhati2 lar bile ada show!!

Yahooo!! tgok dyeowg jatuh!! tergolek2!!!

TERPENGKANG!!!! KAHAHHHH!KAH!!KAHH!!!
ops!!! terlebih pulak!!




Read the rest of the entry →

Yay!! Promote a New Blogger!!!



Assalamualaikum!!
Salam sejahtera..smoga korank sumer sehat!!
Aminnn~

Siput nak promote satu blog yang masih baru, iaitu blog kakak angkat Siput.
Dye newbie agy, jadi bagi lah dye sokongan dalam dunia berblogging okay!!
Jadi, Siput nak korank ushar2 lar blog nieyh!!



Orangnya pown simple dan peramah.. Comel x?? Mesti lah comel kannn.. 
Tapi xdapat lawan my beloved YUYUE. hik3..
:P 








Read the rest of the entry →

Janji tetap janji: janji seseorang..



Janji tetap janji: janji seseorang..: "Cakap ttg janji ni..semua kita boleh berjanji tapi tak semua orang boleh tunaikan janji yang telah dijanjikan. Kebanyakan orang cuma JANJI T..."
Read the rest of the entry →

Saturday, July 23, 2011

Jom Follow Blog HOT nieyh!!



Assalamualaikum!!!
Hi. How are you? <--ikut virus facebook.
Hehehe..

Hari nie, Siput nak ajak korunk follow blog HOT nieyh.
Ni la blog makwe Siput.
(jgn cube nak amik dye...aku terajang kang)

Banyak cerita menarik untuk dibaca dan anda boleh memberi komentar
dalam mana-mana post dye.
Jangan komen yang negatif sudah~

Photobucket
klik cnie untuk terus ke blog YUYUE.





Read the rest of the entry →

Lukisan 3D cambest!



[Gambar- gambar 3D yang menarik]
Enjoy!









Read the rest of the entry →

Friday, July 22, 2011

Cara membuang virus "Hi, How are you?" *sebelum terlambat*





Assalamualaikum!! Apa khabar? How are you??
Opss!! Siput bukan virus yerr~ ngee..
Okay, trus kepada tajuk, Siput nak share cara membuang virus facebook
yang hangat dipasaran sekarang. huaahahaha~

Cara Pertama membongak si bengong nieyh~

Sila ke "Start" pada komputer anda dan pilih "Run"/.
Dalam "Run" dialog taip:

c:\windows\system32\drivers\etc
******************************
Untuk  Windows NT & Windows 2000C:\winnt\system32\drivers\etcWindows XP, Windows Vista or Windows 7C:\Windows\System32\drivers\etc
Klik OK (Buka beberapa file)

Cari file bertajuk "hosts" dan "double-click". Sesudah buka, sila buka file tersebut dengan memilih program " Notepad" dari program yang ada.

Edit kemudian save file "hosts" tadi.
Dalam file "hosts" tadi akan ada satu baris seperti di bawah.CARI BARIS INI: facebook.com (CONTOH: “127.0.0.1 http://www.facebook.com” )

Sila buang “127.0.0.1 http://www.facebook.com”Tutup file "hosts" dan save.



Cara kedua tembak virus nieyh!


Buka "Task Manager" ( Ctrl+Alt+Delete)

atau camnieyh pown boleyh~

Cari dan buang dengan "end processes" program bawah: fbtre6.exemstre6.exe



Buang file registry :
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\Run\”systray” = “c:\windows\mstre6.exe”HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\Run\”systray” = “C:\Windows\fbtre6.exe”HKEY_CURRENT_USER\AppEvents\Schemes\Apps\Explorer\Navigating;
CARA: 

Buka "Registry Editor". Klik "Start" kemudian cari "Run". Taip "regedit". Kemudian klik "OK".


Window baru akan terbuka, dan taip "regedit". kemudian klik "OK"


Cari file virus tersebut dengan mengikuti langkah di bawah:
HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Microsoft > Windows > Current Version > Run > ”systray”

Untuk memastikan sebelum anda membuang file, sila cari "c:\windows\mstre6.exe" dan tekan delete.

PERHATIAN: JANGAN SESUKA HATI ANDA MEN-DELETE FAIL YANG ANDA SENDIRI TAK PASTI. KOMPUTER ANDA BERKEMUNGKINAN TIDAK DAPAT START JIKA ANDA TERSALAH DELETE FILE.

Buang file di bawah:

C:\\Windows\\fbtre6.exeC:\\Windows\\fmark2.dat

Masih tidak faham bagaimana mendelete file registry?
Klik sini.

Info tambahan:
-Bersihkan "start up" komputer anda (msconfig), dengan program ccleaner.
-Sila scan komputer anda dengan anti-virus (memastikan virus sudah dibuang).

Jika akaun facebook anda telah diambil alih, dan telah digunakan untuk menyebarkan SPAM facebook chat;
ANDA PERLU MENGIKUTI LANGKAH INI.
- Reset password akaun facebook anda dengan mengklik "Forgot your password?" pada halaman utama facebook atau "Account Settings" bila anda sudah login di facebook.
- Jika anda tidak dapat me-reset password akaun facebook anda kerana e-mel untuk anda untuk login sudah sudah ditukar, sila ke "help page".
- Pastikan anti-virus di komputer up-to-date, buat scan virus, buang file tidak berkenaan. Jika anda tidak melakukan ini, komputer anda telah dijangkiti, berkemungkinan akaun facebook anda bakal dijangkiti sekali lagi. 

Tiada anti-virus?
Muat turun "Avira anti-virus" di sini.

Muat-turun lain:

CCleaner
http://www.piriform.com/ccleaner/download (digunakan untuk membuang file yang tidak berkenaan di komputer anda)

Malwarebytes
http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_pro ( perisian terbaik anti-malware untuk scan malware pada komputer anda, paling tidak sila scan seminggu sekali )

SuperaAntiSpyware
http://www.superantispyware.com/download.html ( perisian terbaik anti-spyware untuk scan spyware pada komputer anda, paling tidak sila scan seminggu sekali selepas scan malware )

P/S: Virus/worm selalu bertukar mengikut peredaran masa, mengambil masa untuk syarikat anti-virus meng-update versi anti-virus mereka untuk membolehkan perisian anti virus mengenal-pasti virus/worm terbaru yang ada.

Makluman - Orang yang membuat virus juga mampu membuat virus terbaru yang tidak boleh dikenal-pasti oleh perisian anti-virus.

Virus "hi. how are you?"

Jenis file virus facebook di atas:- 
Flash-Player.exe




Selamat mencuba!!

Kalau suke, click "like" ( 2 pun nak ajar ke?)
Share kepada kawan2 yang lain yer! dan tweet skali bagi yang mampu. hehe..

source: http://aliffcullen.blogspot.com/2011/07/artikel-cara-membuang-facebook-chat.html




Read the rest of the entry →

Thursday, July 21, 2011

How to register IDM for free!



Assalamualaikum!!!
Amboi2.. bukan maen tajuk tu dalam bahasa omputih..
Huh.. ngegeh tol..(ngade)..


Okay, Siput ajar korang macam mana cara PALINGGGGG mudah
nak register IDM (Internet Download Manager). 
Okay, lets rock!!!

1. Download IDM dari main site. (manual) 

2. Dah 2, install lar cam biase. Dye akan bagi IDM yang trial punya~
Jadi... langkah seterusnya kita nak register. Sebelum register, kne tutup
dulu aplikasi IDM tuh~ 

3. Download IDM patch kat sini.


4. Sebelum patch, kne offkan antivirus dulu. Sebab dye akan detect. 
Tapi jangan risau, xde virus pown lam tuh.
Dah off antivirus, open patch, click patch!
Pastikan patch 2 kat IDM yang korang install tadi.
-DONE-

Selamat mencuba!!
-selesai bace, click bawah nieyh-



Read the rest of the entry →

Wednesday, July 20, 2011

Post Ramadhan - Hubungan Solat dengan Waktu



Assalamualaikum!!
Apa khabar dan Salam sejahtera!!
 Sempena Ramadhan dah nak menjelma, Siput nak share sesuatu
yang penting untuk kita tahu iaitu tentang hubungan solat kita dengan waktu.

Hubungan Solat dan Waktu


SUBUH 

Pada waktu Subuh alam berada dalam spektrum warna biru muda yang bersamaan dengan frekuensi tiroid yang mempengaruhi sistem metabolisma tubuh. Mempunyai rahsia berkaitan dengan penawar/rezeki dan komunikasi. Kerap tertinggal waktu Subuhnya ataupun terlewat secara berulang-ulang kali, lama kelamaan akan menghadapi masalah komunikasi dan rezeki. Ini kerana tenaga alam iaitu biru muda tidak dapat diserap oleh tiroid yang mesti berlaku dalam keadaan roh dan jasad bercantum (keserentakan ruang dan masa) – dalam erti kata lain jaga daripada tidur. Disini juga dapat kita cungkil akan rahsia diperintahkan solat diawal waktu. Bermulanya saja azan Subuh, tenaga alam pada waktu itu berada pada tahap optimum. Tenaga inilah yang akan diserap oleh tubuh melalui konsep resonan pada waktu rukuk dan sujud. Jadi mereka yang terlewat Subuhnya sebenar sudah mendapat tenaga yang tidak optimum lagi.


ZUHUR


Warna alam seterusnya berubah ke warna hijau (isyraq & dhuha) dan kemudian warna kuning menandakan masuknya waktu Zohor. Spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi perut dan hati yang berkaitan dengan sistem penghadaman. Warna kuning ini mempunyai rahsia yang berkaitan dengan keceriaan. Jadi mereka yang selalu ketinggalan atau terlewat Zuhurnya berulang-ulang kali dalam hidupnya akan menghadapi masalah di perut dan hilang sifat cerianya.

ASAR 

Warna alam akan berubah kepada warna oren, iaitu masuknya waktu Asar di mana spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi prostat, uterus, ovari dan testis yang merangkumi sistem reproduktif. Rahsia warna oren ialah kreativiti. Orang yang kerap tertinggal Asar akan hilang daya kreativitinya dan lebih malang lagi kalau di waktu Asar ni jasad dan roh seseorang ini terpisah (tidur la tu). Tenaga pada waktu Asar ni amat diperlukan oleh organ-organ reproduktif kita.


MAGHRIB

Menjelang waktu Maghrib, alam berubah ke warna merah dan di waktu ini kita kerap dinasihatkan oleh orang-orang tua agar tidak berada di luar rumah. Ini kerana spektrum warna pada waktu ini menghampiri frekuensi jin dan iblis (infra-red) dan ini bermakna jin dan iblis pada waktu ini amat bertenaga kerana mereka resonan dengan alam. Mereka yang sedang dalam perjalanan juga seelok-eloknya berhenti dahulu pada waktu ini (solat Maghrib dulu la) kerana banyak interferens (pembelauan) berlaku pada waktu ini yang boleh mengelirukan mata kita. Rahsia waktu Maghrib atau warna merah ialah keyakinan, pada frekuensi otot, saraf dan tulang.

ISYAK

 Apabila masuk waktu Isyak, alam berubah ke warna Indigo dan seterusnya memasuki fasa Kegelapan. Waktu Isyak ini menyimpan rahsia ketenteraman dan kedamaian di mana frekuensinya bersamaan dengan sistem kawalan otak. Mereka yang kerap ketinggalan Isyaknya akan selalu berada dalam kegelisahan. Alam sekarang berada dalam Kegelapan dan sebetulnya, inilah waktu tidur dalam Islam. Tidur pada waktu ini dipanggil tidur delta dimana keseluruhan sistem tubuh berada dalam kerehatan.

Qiamullail

Selepas tengah malam, alam mula bersinar kembali dengan warna putih, merah jambu dan seterusnya ungu di mana ianya bersamaan dengan frekuensi kelenjar pineal, pituitari, talamus dan hipotalamus. Tubuh sepatutnya bangkit kembali pada waktu ini dan dalam Islam waktu ini dipanggil Qiamullail.

Seperti itulah hubungan solat kita dengan waktu.





Read the rest of the entry →

Mighty Morphin Power Rangers – Hero Kanak-kanak 90-an



Read the rest of the entry →

FBI tahan 16 penggodam 'Anonymous'





WASHINGTON: Biro Penyiasatan Persekutuan Amerika Syarikat (FBI) menahan 16 penjenayah siber termasuk 14 yang didapati melakukan penggodaman ke atas laman web PayPal yang dipercayai perbuatan kumpulan 'Anonymous'. 

Jabatan Keadilan Amerika berkata, 14 penggodam berkenaan didapati menyerang perkhidmatan (DDoS) internet ke atas PayPal apabila PayPal menutup akaun derma bagi WikiLeaks.
Suspek penggodam Paypal ditahan di beberapa tempat di Alabama, Arizona, California, Colorado, Washington DC, Florida, Massachusetts, Nevada, New Mexico dan Ohio, kata pegawai Amerika Syarikat dalam satu kenyataan hari ini.


Agen FBI dilaporkan mengadakan 35 serbuan di seluruh Amerika bagi mematahkan kegiatan serangan siber terancang membabitkan syarikat dan pertubuhan besar itu. 

Anonymous, satu kumpulan penggodam antarabangsa melancarkan beberapa siri serangan ke atas laman web yang berkaitan dengan pertubuhan gereja dikenali Church of Scientology. 

Bulan lalu, Anonymous mensabotaj laman web kerajaan Turki sebagai memprotes tindakan kerajaan negara itu menapis internet. - AFP 



Read the rest of the entry →
Powered by Blogger