Wednesday, July 20, 2011

Post Ramadhan - Hubungan Solat dengan WaktuAssalamualaikum!!
Apa khabar dan Salam sejahtera!!
 Sempena Ramadhan dah nak menjelma, Siput nak share sesuatu
yang penting untuk kita tahu iaitu tentang hubungan solat kita dengan waktu.

Hubungan Solat dan Waktu


SUBUH 

Pada waktu Subuh alam berada dalam spektrum warna biru muda yang bersamaan dengan frekuensi tiroid yang mempengaruhi sistem metabolisma tubuh. Mempunyai rahsia berkaitan dengan penawar/rezeki dan komunikasi. Kerap tertinggal waktu Subuhnya ataupun terlewat secara berulang-ulang kali, lama kelamaan akan menghadapi masalah komunikasi dan rezeki. Ini kerana tenaga alam iaitu biru muda tidak dapat diserap oleh tiroid yang mesti berlaku dalam keadaan roh dan jasad bercantum (keserentakan ruang dan masa) – dalam erti kata lain jaga daripada tidur. Disini juga dapat kita cungkil akan rahsia diperintahkan solat diawal waktu. Bermulanya saja azan Subuh, tenaga alam pada waktu itu berada pada tahap optimum. Tenaga inilah yang akan diserap oleh tubuh melalui konsep resonan pada waktu rukuk dan sujud. Jadi mereka yang terlewat Subuhnya sebenar sudah mendapat tenaga yang tidak optimum lagi.


ZUHUR


Warna alam seterusnya berubah ke warna hijau (isyraq & dhuha) dan kemudian warna kuning menandakan masuknya waktu Zohor. Spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi perut dan hati yang berkaitan dengan sistem penghadaman. Warna kuning ini mempunyai rahsia yang berkaitan dengan keceriaan. Jadi mereka yang selalu ketinggalan atau terlewat Zuhurnya berulang-ulang kali dalam hidupnya akan menghadapi masalah di perut dan hilang sifat cerianya.

ASAR 

Warna alam akan berubah kepada warna oren, iaitu masuknya waktu Asar di mana spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi prostat, uterus, ovari dan testis yang merangkumi sistem reproduktif. Rahsia warna oren ialah kreativiti. Orang yang kerap tertinggal Asar akan hilang daya kreativitinya dan lebih malang lagi kalau di waktu Asar ni jasad dan roh seseorang ini terpisah (tidur la tu). Tenaga pada waktu Asar ni amat diperlukan oleh organ-organ reproduktif kita.


MAGHRIB

Menjelang waktu Maghrib, alam berubah ke warna merah dan di waktu ini kita kerap dinasihatkan oleh orang-orang tua agar tidak berada di luar rumah. Ini kerana spektrum warna pada waktu ini menghampiri frekuensi jin dan iblis (infra-red) dan ini bermakna jin dan iblis pada waktu ini amat bertenaga kerana mereka resonan dengan alam. Mereka yang sedang dalam perjalanan juga seelok-eloknya berhenti dahulu pada waktu ini (solat Maghrib dulu la) kerana banyak interferens (pembelauan) berlaku pada waktu ini yang boleh mengelirukan mata kita. Rahsia waktu Maghrib atau warna merah ialah keyakinan, pada frekuensi otot, saraf dan tulang.

ISYAK

 Apabila masuk waktu Isyak, alam berubah ke warna Indigo dan seterusnya memasuki fasa Kegelapan. Waktu Isyak ini menyimpan rahsia ketenteraman dan kedamaian di mana frekuensinya bersamaan dengan sistem kawalan otak. Mereka yang kerap ketinggalan Isyaknya akan selalu berada dalam kegelisahan. Alam sekarang berada dalam Kegelapan dan sebetulnya, inilah waktu tidur dalam Islam. Tidur pada waktu ini dipanggil tidur delta dimana keseluruhan sistem tubuh berada dalam kerehatan.

Qiamullail

Selepas tengah malam, alam mula bersinar kembali dengan warna putih, merah jambu dan seterusnya ungu di mana ianya bersamaan dengan frekuensi kelenjar pineal, pituitari, talamus dan hipotalamus. Tubuh sepatutnya bangkit kembali pada waktu ini dan dalam Islam waktu ini dipanggil Qiamullail.

Seperti itulah hubungan solat kita dengan waktu.

Read the rest of the entry →

Mighty Morphin Power Rangers – Hero Kanak-kanak 90-anRead the rest of the entry →

FBI tahan 16 penggodam 'Anonymous'

WASHINGTON: Biro Penyiasatan Persekutuan Amerika Syarikat (FBI) menahan 16 penjenayah siber termasuk 14 yang didapati melakukan penggodaman ke atas laman web PayPal yang dipercayai perbuatan kumpulan 'Anonymous'. 

Jabatan Keadilan Amerika berkata, 14 penggodam berkenaan didapati menyerang perkhidmatan (DDoS) internet ke atas PayPal apabila PayPal menutup akaun derma bagi WikiLeaks.
Suspek penggodam Paypal ditahan di beberapa tempat di Alabama, Arizona, California, Colorado, Washington DC, Florida, Massachusetts, Nevada, New Mexico dan Ohio, kata pegawai Amerika Syarikat dalam satu kenyataan hari ini.


Agen FBI dilaporkan mengadakan 35 serbuan di seluruh Amerika bagi mematahkan kegiatan serangan siber terancang membabitkan syarikat dan pertubuhan besar itu. 

Anonymous, satu kumpulan penggodam antarabangsa melancarkan beberapa siri serangan ke atas laman web yang berkaitan dengan pertubuhan gereja dikenali Church of Scientology. 

Bulan lalu, Anonymous mensabotaj laman web kerajaan Turki sebagai memprotes tindakan kerajaan negara itu menapis internet. - AFP Read the rest of the entry →

Kejamnya Manusia Akhir Zaman
PATUTKAH "ia" diperlakukan sedemikian??
Renungkanlah jika anda di tempat "ia".

~Tinggalkan komen untuk yang perihatin~Read the rest of the entry →
Powered by Blogger