Monday, July 25, 2011

Cita-cita Tinggi [kanak-kanak]






Cuti semester bagi murid-murid sekolah bagi sebuah sekolah yang berada di luar Bandar telah tamat tempohnya. Sekumpulan murid-murid pintar dari kelas 3 Ceria dengan cerianya memulakan kelas pertama dengan Cikgu Fery.

Seperti kebiasaan pada awal kelas cikgu ingin menyematkan semangat belajar dalam diri pelajar dengan bertanyakan cita-cita mereka.

Satu persatu pelajar dengan bersemangat menjawab.

Farid : Saya ingin jadi Doktor.

Cikgu Fery : Bagus….nanti cikgu boleh dapatkan rawatan percuma.

Ikhwan : Saya ingin jadi petani moden.

Cikgu Fery : Lagi bagus….nanti hantarkan bekalan sayur percuma ke rumah cikgu.


Cikgguuuuu!!!.Sahut seorang murid bernama Sharil dari meja belakang…


Cikgu Fery : Yer saya….

Shahril : Cita-cita dorang tak mencabar la cikgu…cita-cita saya ingin pecahkan rekod dunia..saya ingin menjadi orang pertama menjejaki kaki ke planet matahari.

Semua murid tepuk tangan dan bersorak.

Cikgu Fery : Saya rasa cita-cita awk tu akan menyebabkan awak dapat menetapkan tarikh mati awak la….kan planet matahari tu panas... terbakar la kaki awak tu…tengok macam petang ni la, panaskan…tapi ni jaraknya masih jauh..

Semua pelajar tengok Sharil…

Shahril : Ala…cikgu ni… cikgu…ingat saya ni bodoh sangat ke, saya tahu la matahari tu panas…tapi saya bercadang nak pergi malam…malam kan sejuk..macam semalam sejuk je…..

Semua murid tepuk tangan dan bersorak.

p/s : Anak muda sekarang ni memag tak boleh diduga.


source: http://gelihati.blogspot.com/

Read the rest of the entry →

Google Secret! Awesome! And Full of Fun!!






JOM TENGOK APA GOOGLE JADI BILA KITA TEKAN I'M FEELING LUCKY
1-GOOGLE SPHERE
Buka website google > taipkan Google Sphere > Tekan I'm feeling lucky.
Website google jadi macam mana?
2. Cari Chak Noris
Jom cari Chak Noris jumpa tak kat google. Buka website google > taipkan find Chak Noris > Tekan I'm feeling lucky. Jumpa tak? Dia tulis apa semua sekali?:-p
3. Google Terbalik
Buka website google > taipkan elgoog iaitu perkataan terbalik google > Tekan I'm feeling lucky. Jadi macam mana?
4. Google Loco
Buka website google > taipkan google loco > Tekan I'm feeling lucky
Website google buat apa?
5. Google Epic
Buka website google > taipkan google epic > Tekan I'm feeling lucky. Apa yang jadi?
6. Google Gravity
Buka website google > taipkan google gravity > Tekan I'm feeling lucky. Apa dah jadi???
selamat mencuba



Read the rest of the entry →

Sape suke tgok pompuan jalan terjatuh?



Hazardous Runways

video

Bagi model-model, perkara ni mesti akan terjadi kepada mereka..
Jadi, kena berhati2 lar bile ada show!!

Yahooo!! tgok dyeowg jatuh!! tergolek2!!!

TERPENGKANG!!!! KAHAHHHH!KAH!!KAHH!!!
ops!!! terlebih pulak!!




Read the rest of the entry →

Yay!! Promote a New Blogger!!!



Assalamualaikum!!
Salam sejahtera..smoga korank sumer sehat!!
Aminnn~

Siput nak promote satu blog yang masih baru, iaitu blog kakak angkat Siput.
Dye newbie agy, jadi bagi lah dye sokongan dalam dunia berblogging okay!!
Jadi, Siput nak korank ushar2 lar blog nieyh!!



Orangnya pown simple dan peramah.. Comel x?? Mesti lah comel kannn.. 
Tapi xdapat lawan my beloved YUYUE. hik3..
:P 








Read the rest of the entry →

Janji tetap janji: janji seseorang..



Janji tetap janji: janji seseorang..: "Cakap ttg janji ni..semua kita boleh berjanji tapi tak semua orang boleh tunaikan janji yang telah dijanjikan. Kebanyakan orang cuma JANJI T..."
Read the rest of the entry →
Powered by Blogger