Monday, August 22, 2011

Tips! Melajukan Mozilla Firefox sepantas kilat!





Assalamualaikum semua pembaca sekalian.
Hari ini, siput nak kongsi sesuatu yang mungkin dapat membantu anda dalam melayari internet.
Tips ini adalah untuk pengguna-pengguna browser Mozilla Firefox.
Mungkin ada pengguna yang tidak puas hati dengan browser ni, jadi.. JANGAN BIMBANG!
SIPUT ADA JALAN PENYELESAIAN NYA!!!

Cara melajukan browser firefox anda.

1. Buka Mozilla Firefox anda. Itu semestinya~ :P
2.Taip about:config kat address bar dan klik enter. Anda akan melihat halaman "I’ll be careful, I promise!".
Jangan takut, dan klik je okeyh! :)
3.Pada Preference Name, right-click! kemudian pergi ke new seterusnya integer.
4.Pada kotak dialog New integer value, isi dengan nglayout.initialpaint.delay dan klik ok.
Isi nilai (value) dengan 0 (nol).
5.Pada Filter Bar (Filter:) Taipkan pipelining.
6.Double-click network.http.pipelining dan "setting"nya akan bertukar menjadi "true"
7.Double-click lagi pada network.http.pipelining.maxrequests.  Isi dengan nilai 30.

Restart mozilla anda dan lihat perubahannya :-)

Mesti 100km/j punye!! Hahaha!!

Sila "like" dan "share". Sebarkan kepada rakan2 anda ye!
Suka? Like fanpage Siput ye! www.facebook.com/bloggersiput









Sila like+tweet dan komen. TQ!

3 Comments
Comments

3 comments:

Kiambang Puteh TheGiel said...

pakai advance system care je sudah......semua dr segi perpomance laptop, internet browser, computer utility semua ada.....kalau nak laju mendownload pakai internet download manager.....tips 2 semua manual....kadang-kadang x support dgn bandwith, browser trus jd sampah....

Nan said...

Ikut la dengan cara masing2. Nak ikut ke x, terpulang dengan individu itu. Saya hanya berkongsi dan saya menggunakan cara ini. Dan saya gembira dengan keputusannya.
Saya pun menggunakan IDM dan browser2 yang bagus seperti crome. Tapi tidak menjadi masalah untuk individu itu nak menggunakan beberapa browser yang lain. Kerana kita menggunakan browser ni, ikut cara masing2. Bukan ikut cara orang. Terima kasih sebab sudi komen dan saya menghargainya.. Datang lah lagi.. ^_^

Ngalor Ngidul said...

Nice blog ...
Nice INfo..
Pantas buat di beri sedikit belaian..
belai balik ya..
:D

Post a Comment

Powered by Blogger