Thursday, November 17, 2011

[Fakta Menarik] Perbezaan Antara Gay, Pondan, Metroseksual Dan Lelaki LembutRamai di antara kita masih tidak dapat membezakan siapa itu Gay?Pondan?Metroseksual dan Lelaki Lembut? Bagi mereka semua golongan itu mempunyai sama maksud...so, hari ini aku nak kita sama-sama mengenali mereka semua...dan dapat membezakan definisi mengenai mereka semua...

jangan salah tafsir akan gay, pondan/makyah, metroseksual dan lelaki lembut, malah khunsa juga berbeza..

-GAY-

Mereka tak terangsang tengok perempuan, tapi akan terangsang tengok kaum sendiri, (lelaki). Melakukan hubungan sesama mereka (dilaknat Allah)..mempunyai perasaan sesama hubungan sejenis...

-METROSEKSUAL-

Mereka bukannya gay ataupun pondan. mereka adalah lelaki sejati yang maskulin. Perbezaan mereka adalah mereka menyukai perkara-perkara yg kebiasaaannya ada pada wanita. seperti menjaga kulit wajah dan bentuk badan, menyukai wangi-wangian dan bedak dll.

Sentiasa mengelak daripada melakukan perkara-perkara yang boleh merosakkan kecantikan mereka. Suka dan terlalu menjaga kekemasan diri...Boleh diistilahkan mereka sebagai preetyboy tapi kalau orang melayu cakap mat jambu. :)

*gambar hiasan*
-LELAKI LEMBUT-

Kalau dalam bahasa kasar , orang sebut sebagai Sotong..

Sotong adalah lelaki yg lurus. Nalurinya juga lurus dan suka kepada wanita. Perbezaannya adalah perwatakannya dan percakapannya yg menyerupai wanita. namun dari segi penampilan dan pemakaian , mereka adalah lelaki yang tulen. BOLEH istilahkan mereka sebagai lelaki lembut , atau lelaki sopan . kenapa ? sebab , kadang2 perwatakan mereka yg sopan mengalahkan wanita. percakapannya yg lembut dan sentiasa disenangi oleh golongan wanita berbanding lelaki normal.

Lelaki sotong bukannya pondan dan bukannya gay. mereka tetap lelaki yg sejati , cuma lebih sopan berbanding lelaki yg normal. jadi jangan sesekali memanggil mereka dengan panggilan yg kasar. Mereka juga lelaki normal. Mereka diciptakan untuk menjadi lelaki , dan mereka bersyukur dengan kurniaan yg telah diberi cuma kelembutan yang ada dan tidak dapat disembunyikan (semulajadi , walaupun mereka cuba mengeraskan diri , tapi tetap tidak berjaya dan kelembutan mereka sering kali terserlah) menjadikan mereka lebih sopan berbanding lelaki biasa.


-PONDAN / MAKYAH-

Mereka adalah lelaki lembut dan mengatakan bahawa mereka mempunyai jiwa perempuan yang terperangkap di dalam tubuh lelaki.

Pondan, bapok atau nyah lebih suka berpakaian menyerupai perempuan. Mereka mengenakan bra walaupun pada hakikatnya tetek mereka kecik persis seorang lelaki sejati.

Untuk menutup kehenseman wajah seorang lelaki, nyah biasanya akan mengambil pil hormon utk menukar suara yg garau & menghentikan pertumbuhan misai serta janggut, membuat pembedahan membesarkan payudara, membuang kerongkong, membesarkan paha & punggung. Peringkat nyah paling teruk sekarang ni banyak yg membuat pembedahan menukar alat kelamin.

Ada yang pada mulanya menyangka mereka itu perempuan betul tapi bila bersuara, memang sah jantan!

-KHUNSA-

Ini adalah semula jadi ciptaan Allah. bukan disengajakan seperti gay/pondan/maknyah. mereka 100% tidak dilaknat Allah. penciptaan mereka ini menunjukkan betapa Allah itu Maha Pencipta.

“Orang yang mempunyai dua alat kelamin lelaki dan perempuan atau orang yang tiada langsung mempunyai kedua-duanya dan hanya mempunyai lubang untuk membuang air kecil”.

HARAP DAPAT MEMAHAMI DIFINISI MENGENAI MEREKA DI ATAS INI..JANGAN KITA TERKELIRU..APA YANG PENTING SETIAP YANG ALLAH JADIKAN TAK PERLU DIUBAH...ALLAH TAHU APA YANG BAIK UNTUK HAMBANYA...
Sila like+tweet dan komen. TQ!Sila like+tweet dan komen. TQ!

0 Comments
Comments

0 comments:

Post a Comment

Powered by Blogger