Wednesday, May 11, 2011

Panasnya dunia sekarang






Semakin hari, terase bahang panas matahari.
Siput tengok sekeliling an, huh..warna langit pown dah berubah..
Pink kaler wooo~ Panas giler 2~!!
Macam kne bakar je!!!
Kte bako je!! bako! bako!!
Stop kidding here!!!!

Seolah2 bumi sedang terbakar perlahan2..
Ape kte nak buat haa???
Kebanyakkan orang "wat tak tahu jer"..
Para saintis lak, bekerja keras membuat kempen "bumi hijau".

Tapi, tgok sekeliling, dunia semakin pesat membangun..bina sana..bina sini..
Tebang pokok sane sini..Wat "shopping complex", tempat parking kete, macam2 lah..
Ade ke hiraukan "bumi hijau" nie??

Kata orang, nak majukan negara. Tapi, impaknye pada bumi.
Fikirkan balik, kalau x maju, kte mundur..Kalau swoh owg gne basikal, 
SAPE MAU??? 

Last2, dah panas bumi nie, terbatuk pown kua api~
Uhuk!!! Sakit tekak aku batuk!!!

Kebanyakkan kte, bangga dengan pencapaian indusri yang menguntungkan~
Wahhh~ Maju kan zaman sekarang.. Membangun ngn pesat!!
Terbaeekkk~

Tapi, ade ke kte fikirkan kehidupan lain yang berkongsi dengan kte???
X kesian ke dyeowg pupus sebab kte??

Mane dyeowg nak pegi?? Kalau dah xde tempat tinggal??

Kalau berterusan camnie, tiba masanya giliran manusia juga akan pupus!!
Termasuk KAMU!!!









Sila like+tweet dan komen. TQ!

2 Comments
Comments

2 comments:

nUr _ atiQah said...

betul tu..panas kot sekarang..
asal keluar ja..
cri air..
panas..kan,,^^~

Nan said...

Panas sgt~ lom agy kat neraka~ huuuu!!! bek bertaubat sblm terlambat~ *kpd diri sendiri* =,=

Post a Comment

Powered by Blogger